Варненският окръжен съд призна за виновен Живко М., за това

...
Варненският окръжен съд призна за виновен Живко М., за това
Коментари Харесай

Полицай Живко от Варна си поиска подкуп, излезе му солено!

Варненският областен съд призна за отговорен Живко М., за това че като младши автоконтрольор, изискал и приел рушвет, с цел да не извърши дейности по работа, оповестиха от пресслужбата на съда.

На 21.08.2019 година на разклона за с. Любен Каравелово, подсъдимият, като част от автопатрул, осъществявал надзор на придвижването по пътищата. Съгласно наредбите на бранш " Пътна полиция “, всеки спрян за инспекция автомобил следвало да се докладна в оперативната дежурна част.

Екипът на Живко М. правил контрола в прорез с избрания за деня график и в друга точка от авансово избрания маршрут. Около обяд бил спрян за инспекция товарен автомобил, като патрулът не го вписал в нарядния си дневник, нито спазил задължението си да извести за това дежурната част.

Проверката открила, че водачът има два невръчени електронни фиша и е позволил нарушаване – задният стоп на управлявания от него автомобил бил нередовен.

За да не извърши отговорностите си за сформиране на акт за административно нарушаване на нарушителя, полицейският чиновник изискал сумата от 50 лв.. Обяснил на лидера на товарния автомобил, че свидетелството му за ръководство може да бъде отнето поради старите му нарушавания и да остане без работа. След това му върнал застрахователната лавица " Гражданска отговорност “, задържал останалите документи и обяснил, че банкнотите би трябвало да бъдат сложени в сгънатия документ.

Водачът извършил напътствията на служителя на реда, изискал от спътника си назаем пари, защото не му достигали. След това сложил поисканата сума в документите и му я предал, след което си взел празната лавица.

Възмутен от дейностите на длъжностното лице, спътникът на лидера снимал всичко с камерата на телефона си, по-късно бил подаден сигнал за случилото се в ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

За осъщественото закононарушение, Окръжен съд – Варна наложи на Живко М. наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 години с 5 години изпитателен период и санкция в размер на 2000 лв..  Съдът го лиши и от опцията да заема служба в структурата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години. 

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР