Варненският окръжен съд отказа да измени най-тежката мярка за неотклонение

...
Варненският окръжен съд отказа да измени най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Варненският съд призова да се приключи по-скоро разследването срещу мъж, блудствал с три деца

Варненският областен съд отхвърли да промени най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека и не почете настояването на Христо А., който през ноември предходната година беше притеглен като обвинен за блудничество с три малолетни девойки на възраст от 12 до 13 години, оповестиха от пресслужбата на съда.

Престъпленията са осъществени през ноември предходната година, а на 24 същия месец 46-годишният мъж бе арестуван под стража. За блудничество с две или повече малолетни деца Наказателният кодекс планува наказване от 5 до 20 години затвор.

Пред съда бранителят на Христо А. посочи, че по делото няма доказателства, които да поддържат опасенията, че съществува действителна заплаха мъжът да се укрие или да извърши закононарушение. Според отбраната, през 2016 година на арестувания е била сложена диагноза тревожно-депресивно положение и му е била предписана терапия. Адвокатът и упрекнатият обясниха, че в изискванията на ареста не може да бъде приложено съответно лекуване на това заболяване и положението му се влошило.

Направените експертизи на арестувания демонстрират, че все още здравословното му положение не е спънка той да продължи да обитава в следствия арест, а поставената му диагноза е с огромна отминалост. Предвид високата социална заплаха на действието, съдът реши, че следва да не почита настояването на Христо А. за изменение на мярката за неотклонение и реши, че той би трябвало да продължи да обитава в ареста, прецизират от пресслужбата на съда.
Определението предстои на обжалване.

Съдебният състав указа на прокуратурата да направи най-много старания да завърши последната фаза на следствието, защото обвиненият е арестуван дълготрайно време и още един път да предприеме дейности за преценка на настоящото му психическо положение, допълват от пресслужбата на съда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР