Варненският общински съвет да отмени решението за апорта на акциите

...
Варненският общински съвет да отмени решението за апорта на акциите
Коментари Харесай

Съветници от ДБ настояват Община Варна да отмени решението си за акциите в Пловдивския панаир

Варненският общински съвет да анулира решението за апорта на акциите в Пловдивския панаир и да бъде довършена процедурата за връщането им на страната. Това оферират общинските съветници от Демократична България – Варна.

Искането към този момент е импортирано в Общинския съвет и би трябвало ръководителят на локалния парламент да свика изключително съвещание по тематиката, съобщи общинският съвет Мария Ангелова.

Въпросните 29 % акции на Община Варна в Пловдивския панаир бяха добавени към каузи на сдружението „ Пълдин Туринвест “, контролиращо и стопанисващоПанаира. Такадружеството, притежавано от предприемача Георги Гергов, към този момент притежава79% от капитала на сдружението иможе да взима еднолични решения за ориста на Международното ревю и 350-те дка с него..

„ Към днешна дата има решение за апортиране на тези акции, само че това решение към момента не е оповестено, не е вписано. До този миг ние одобряваме, че процедурата не е изпълнена и по тази причина предприехме дейности ", уточни варненският общински консултант Николай Капитанов.

„ Това, което вършим с този акт, е да върнем топката в полето на ГЕРБ и да тестваме още веднъж тяхната политическа воля. Без нея тази неразбория не би могла да се случи. Ако бъде признато, това решение ще ревизира дали съществуват условия за едно ново болшинство. В Пловдив имаме доста съществени подозрения, че ГЕРБ не работят в тази посока. Тестът следва и ще забележим по какъв начин ГЕРБ ще го устоят ”, разяснява някогашният зам.-областен шеф Павел Попов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР