Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който изпълнява временно длъжността митрополит

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който изпълнява временно длъжността митрополит
Коментари Харесай

Варненският митрополит се срещна с обявилия гладна стачка отец Иван

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който извършва краткотрайно длъжността митрополит на Сливенска епархия се срещна с протестиращия към този момент четвърти ден отец Иван Янков.

Двамата разговаряха на „ четири очи " в постройката на Сливенска митрополия, пред която се организира и митинга на свещеника и неговите почитатели от църквата „ Света Троица " в сливенския квартал „ Речица. "

В седмицата на поста имаме три значими думи – „ смирение, пост и молитва " и църковните въпроси, какъвто е и изборът на митрополит би трябвало да се реши в църковна конюнктура, а не на улицата, сподели дядо Йоан след срещата в митрополията. Той изрази вяра, че няма да се стига да дисциплинарни ограничения против свещеника и всичко е още на фаза диалози.

" Преди всичко на мен ми се ще да употребявам всички благоприятни условия на рационален и градивен разговор, с цел да се реши този въпрос. Но в последна сметка нещата са двустранни. "

Отец Иван разгласи, че не са стигнали до единодушие и митингът му продължава. Към гладната стачка се причислиха и трима миряни.

" Предложих на дядо Йоан, всички сливенски свещеници, които разбрах, че са 99 на брой ги приканвам да дойдат да се подпишат тук за или срещу Йеротей и тези листи дядо Йоан да ги вземе да ги занесе в Светия синод да види Светия синод какви са желанията на сливенското духовенство. "

Днес митрополит Йоан разгласи, че е изискал подпомагане от кмета Стефан Радев здравословното положение на отец Иван да се наблюдава няколко пъти на ден. Двамата имаха среща през днешния ден при закрити врата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР