Варненският баскетболист Ангел Нацкин е изключително щастлив от факта, че

...
Варненският баскетболист Ангел Нацкин е изключително щастлив от факта, че
Коментари Харесай

Ангел Нацкин щастлив, че отново играе баскетбол

Варненският баскетболист Ангел Нацкин е извънредно благополучен от обстоятелството, че се завръща на игрището и още веднъж практикува обичаната си игра. През новия сезон той ще носи екипа на Икономическия университет, който ще нападна купата в мъжката " А " група.

За последно 25-годишният състезател бе час от състава на родния си Черно море през сезон 2016/17. Последва половин година пауза, а през януари 2018 година Ангел облече екипа на ИУ. Тогава обаче получи отчасти скъсване на коленни връзки и му се наложи да почива още няколко месеца. Така в края на август Нацкин се възвърне изцяло от тази контузия, както и от претърпяната година по-рано интервенция от дискова херния, и стартира здрава подготовка с отбора на Петко Делев.
" Започнах с леко бягане в средата на август. Първите дни бяха много тежки, само че към този момент всичко е наред и играя на цялостни обороти ", сподели за " Петел " варненският баскетболист, който изнесе доста мощни мачове против Шумен и Черноморец в Черноморските юношески игри. Срещу шуменци той приключи с 13 точки, 7 битки и 6 асистенции за 33 минути игра, а против бургазлии се регистрира с 15 точки, 8 битки и 4 асистенции за 36 минути на игрището.

" Готов съм изцяло за новия сезон. Ще дам всичко от себе си за Икономическия университет, а след това се надявам да съумея да се завърна в отбор от Националната баскетболна лига. Най-главната ми цел като за начало обаче е да не се наранявам отново. Събраха ми се две съществени контузии - първо кръста, а след това и коляното. През тази една година баскетболът доста ми липсваше. Когато си привикнал да правиш едно нещо всеки ден ти е доста необичайно когато то не ти се случва ", показа Нацкин.

Баскетболистът уточни и индивида, на който е извънредно признателен: " Това е Петко Делев. В този тежък за мен миг той единствен се отзова и ми подаде ръка. Винаги ще съм му извънредно признателен ".

Нацкин е роден на 23 август 1993 година в Кипър, където родителите му работят. Хваща топката още на 4 годинки, а когато е на 7 фамилията се прибира във Варна и геният стартира тренировки в школата на БК Варна. Впоследствие е видян от треньорите на Черно море и минава при " моряците ", с които печели медали във всички възрастови групи. Най-страхотният му спомен при мъжете е обвързван с февруари 2015 година, когато варненци завоюваха Купата на България. Нацкин има и добра кариера в националните тимове при юношите и младежите. С екипа на България той играе на четири европейски шампионати – два пъти е първенец на " Б " дивизия и два пъти взе участие в " А " дивизия.

Гардът дължи доста и на сегашния си тим - Икономическия университет, за който играе няколко сезона и има голям принос за трите трофеи и купи в „ А ” група.

Извън баскетболната зала Нацкин обича да гледа футбол. Любимият му тим не е някой от топграндовете на Европа, а е по-скромният Евертън. Баскетболистът се надява един ден да гледа обичаните си " карамели " в Шампионската лига.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР