Варненският апелативен съд потвърди решение на Варненския окръжен съд, с

...
Варненският апелативен съд потвърди решение на Варненския окръжен съд, с
Коментари Харесай

Ще съдят българин в Гърция за извършени там престъпления

 Варненският апелативен съд удостовери решение на Варненския областен съд, с което е обещано единодушие Апелативната прокуратура в Солун да реализира наказателно гонене по отношение на български жител, упрекнат за две закононарушения в Гърция.

Апелативният съд в Солун е осъдил на девет години отнемане от независимост Боян С. Санкцията той търпи и сега в гръцки затвор. Междувременно прокуратурата към Апелативен съд – Солун е образувала ново произвеждане, което изисква българският съд да даде единодушие Боян да бъде съден за други две закононарушения: присъединяване в незаконна организация и опит за машинация за добиване на противозаконна имуществена полза. Нанесените вреди надвишават 120 хиляди евро

Защитата на българския жител помоли решението на първата инстанция да бъде анулирано, поради недостатъчност и неясноти в Европейската заповед за арест.

Апелативният съд във Варна уточни в решението си, че през 2017 година Боян е бил предаден на гръцките управляващи, с цел да бъде съден за осъществени измами. Сега вярно Варненският областен съд е съобразил правилото, който лимитира опцията едно лице да бъде съдено за закононарушение, друго от това, за което е издадена Европейска заповед за арест. От уточненията на гръцките управляващи излиза наяве, че разследваните в този момент закононарушения са разнообразни от тези, за които мъжът към този момент е бил предаден с миналата заповед за арест.

С тези причини Апелативният съд удостовери решението на Окръжен съд – Варна, предоставящо единодушие за наказателно гонене в Гърция против българин, упрекнат в опит за машинация и присъединяване в незаконна организация.

Решението не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР