Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно задържането под

...
Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно задържането под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста варненски наркодилър

Варненският апелативен съд удостовери като вярно и законосъобразно задържането под стража на мъж, упрекнат в управление на проведена незаконна група за разпространяване на опиати и за държане за разпространяване на неразрешени вещества. Това оповестиха от пресцентъра на съда за Varna24.bg.

Второто действие е осъществено в изискванията на рисков рецидив. При претърсвания на адреси и коли във Варна са били конфискувани високорискови наркотични субстанции. Варненският областен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Демир К., само че той апелира определението.

Представителят на Апелативната прокуратура напомни, че двете закононарушения са тежки умишлени и се санкционират сурово от закона. Това, че едното е осъществено при рисков рецидив, както и предходните осъждания на обвинения допускат заплаха той да извърши закононарушение, в случай че е на независимост.

Защитата счита, че отсъстват законовите предпоставки за най-тежката мярка за процесуална насила. Нито разпитите на очевидци, нито материални доказателства водят до извод за съпричастност на подзащитния му. Няма риск Демир да се укрие или извърши закононарушение, тъй като има непрекъснат адрес, семейство, за което се грижи, до момента не се е отклонявал и не е попречил следствие, изясни юристът му.

          Съставът на Апелативния съд счита, че наведените от отбраната причини не са подкрепени от данните по делото. Съществуват доказателства, които обосновават рационалното съмнение за съпричастност на обвинения към инкриминираната предприемчивост. Затова прокуратурата има съображение да покачване обвиняванията. Става дума за усложнена незаконна активност, в която Демир К. има управителна роля. Задържани са няколко лица след осъществена продажба на опиати. Иззети са 927.89 грама метаамфетамин.

          Реалната заплаха от осъществяване на закононарушение фактически се презюмира от Наказателния кодекс, поради рисковия рецидив. Свидетелството за съдимост на 44-годишния мъж е впечатляващо. Осъжданията му включват санкции " отнемане от независимост “ и са за извънредно разнообразна незаконна активност: от шофиране без удостоверение за правоуправление до пране на пари и трафик на хора. Създадените трайни незаконни привички обосновават съществуването на втората причина за мярка " задържане под стража “. Ето за какво тя е вярна и съобразена с условията на закона, реши Апелативен съд – Варна.

          Определението е дефинитивно и не може да се апелира.  

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР