Варненският апелативен съд постанови домашен арест с електронно наблюдение на

...
Варненският апелативен съд постанови домашен арест с електронно наблюдение на
Коментари Харесай

Домашен арест за обвиняем за притежание на наркотици

 Варненският апелативен съд постанови домакински арест с електронно наблюдаване на обвинен за владеене на опиати, оповестиха от пресслужбата на институцията. Втората инстанция почете отчасти жалбата на отбраната и промени определението на Разградския областен съд, с което Лазар Л. е бил арестуван под стража.

28-годишният мъж е упрекнат дружно с още двама души за това, че в съучастничество държали за разпространяване на наркотични субстанции – 51,2 гр амфетамин и 14 гр марихуана. 

В правосъдното съвещание пред въззивния съд представителят на Апелативната прокуратура сподели, че са налице всички законови предпоставки за потвърждаване на задържането на обвинения под стража. При по-лека мярка за неотклонение той би могъл да повлияе на очевидци, а с оглед началния стадий на следствието предстоят още процесуално-следствени дейности.

Адвокатът на Лазар оспори съществуването на доказателства той да е направил това, за което е притеглен към отговорност, както и заплахата от укриване и осъществяване на закононарушение. Обвиняемият не е осъждан, живее на непрекъснатия си адрес и работи, посочи отбраната.

Съставът на Варненския апелативен съд реши, че жалбата е отчасти основателна. По досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства, които да дадат съображение на прокуратурата обосновано да подозира Лазар в съпричастност към действието. По отношение на риска от укриване и осъществяване на закононарушение, Апелативният съд се разграничи от изводите на Окръжния съд в Разград. Според актуалната инстанция, данните за личността на Лазар Л. не са в такава степен отрицателни, че да налагат  задържането му под стража. Домашен арест би постигнал задачите на закона. Аргумент за налагането на втората по тежест мярка за неотклонение е публичната заплаха на действието – наркотични субстанции в значителен размер, държани от трима души за разпространяване. " Общественият интерес оправдава постановяването на такава мярка, която да възпре обвинения от бъдещо противоправно държание “, стимулира се Апелативният съд.

Определението, с което Лазар Л., обвинен за владеене на опиати, ще бъде подложен под домакински арест, следен със средство за електронно наблюдаване, не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР