Варненският апелативен съд отмени домашния арест на 17-годишния Кристиян Т.

...
Варненският апелативен съд отмени домашния арест на 17-годишния Кристиян Т.
Коментари Харесай

Съдът върна ученик в ареста

Варненският апелативен съд анулира домашния арест на 17-годишния Кристиян Т. и го върна в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Десетокласникът е упрекнат в опит за ликвидиране, осъществено пред варненската дискотека " Гетсби ".

Варненската окръжна прокуратура стачкува решението на окръжните магистрати младежът да бъде пуснат под домакински арест. Според Апелативния съд митингът на прокуратурата е състоятелен, защото " не е налице смяна на съществуващите условия, които да обуславят смяната на взетата към този момент мярка за неотклонение на подсъдимия възпитаник. Здравословното му положение също не постанова лекуване отвън местата за отнемане от независимост ". Въззивната инстанция стимулира анулацията на определението на Варненския областен съд със степента на социална заплаха на закононарушението, данните за личността на дееца, както и че тя има за цел да му попречи да се укрие, да извърши закононарушение или да осуети наказателно гонене. Срещу подсъдимия за опита за убийството на охранителя в дискотеката Армен се водят и други каузи.

Според обвиняването на 28 януари 2018 година десетокласникът Кристиян Т. и пълнолетния Галин се заяждали с клиенти в дискотеката, горящ скандал, който прераснал във физическа кавга сред няколко души. Охраната на цялостния с над 400 души нощен клуб " Гетсби " се принудила да изведе младежите на открито. Така се стигнало до сдърпване с охранителя Армен А., който съгласно обвиняването бил намушкан с нож сред 10 и 15 пъти в крайници и гърдите, като един от прорезите бил в региона на сърцето. Бързата интервенция на лекарите избавила живота на телохранителя. Случаят потресе цяла Варна поради експанзията и личността на двамата подсъдими. Въпреки непълнолетието си, Кристиян бил чест клиент в дискотеката, а съучастникът му Галин не пропущал да сътвори проблеми при всяко свое посещаване там, като унижавал личния състав и по предписание създавал спорове с посетителите и охранителите. Ходел постоянно въоръжен и в никакъв случай не разрешавал да бъде тестван на входа на заведението.

След мелето двамата се разбягали. Екип на полицията съумял да задържи малолетния Кристиян, който бил отведен в болничното заведение. Пред служителите на реда развил защитна версия, че бил очевидец на намушкване с нож. Първоначално бил освободен, а по-късно притеглен като обвинен за опита за ликвидиране. Галин избягал с автомобил. Едва на 29 май е арестуван във варненско казино. След като не се подчинил на разпорежданията на полицейския екип, след гонене с производство на предупредителни изстрели той бе задържан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР