Варненският административен съд отхвърли искането от отстранения кмет на район

...
Варненският административен съд отхвърли искането от отстранения кмет на район
Коментари Харесай

Съдът за отстранения Цветков: Може да получава доходи, но не като кмет

Варненският административен съд отхвърли настояването от отстранения кмет на регион „ Одесос ” Цветнен Цветков за прекъсване предварителното осъществяване на решението на Общинската изборна комисия, с което пълномощията му бяха прекъснати поради присъединяване в комерсиално сдружение.

В жалбата си Цветков бе показал, че не получава средства като едноличен търговец и при предварителното преустановяване на мандата ще остане без приходи.

В претекстовете си съдът показва, че като се изключи кметската служба за Цветков е налице безкрайно право да поставя труд и да получава приходи, като в този смисъл не е нарушено конституционното му право на труд.

Цветков не е дал документи, посредством които да се открият приходите и имущественото му положение. Затова съдът приема, че към сегашния миг не са налице доказателства, че за отстранения кмет ще настъпи забележителна или мъчно поправима щета, като той показва жалбата си.

По отношение на доводите на Цветков за накърнената му известност съдът сочи, че отбраната в тази тенденция ще се реализира с финален правосъден акт по разногласието.

Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР