Варненската М Тракс България“ ЕООД получи разрешение да придобие пряк

...
Варненската М Тракс България“ ЕООД получи разрешение да придобие пряк
Коментари Харесай

М Тракс България“ ще купи вносителя на автомобили Mazda

Варненската „ М Тракс България “ ЕООД получи позволение да придобие директен едноличен надзор върху „ Стар Моторс “ ЕООД - София, оповестиха от Комисията за защита на конкуренцията. От октомври предходната година „ Авто Юнион “ - най-големият авто холдинг в България, част от „ Еврохолд България “ АД,  има прелиминарен контракт за продажбата на дъщерното си сдружение. То е оторизиран дистрибутор на коли с марка Mazda на територията на България и Македония, като предлага цялостна гама нови коли, създавани за европейския пазар, както и повсеместен обсег на услуги от следпродажбено обслужване - механични поправки, тенекеджийно-бояджийни поправки, аварийни елементи, сбирки и удължена гаранция.

Едно от изискванията за завършване на плануваната договорка е приемането на позволение за централизация от Комисията за защита на конкуренцията. Участниците в покупко-продажбата са задължени да уведомят авансово регулатора за желанието си, когато сумата от общите обороти на всички играчи в концентрацията на територията на страната за миналата финансова година надвишава 25 млн. лв..

Купувачът има опит в продажбата и обслужването на моторни транспортни средства. Чрез дъщерното си сдружение „ МВБ Трак енд Бъс България “ АД е формален представител на MAN Truck & Bus AG за България. Дейността му включва импорт, дистрибуция и сервиз на товарни коли и рейсове с марките MAN и NEOPLAN, аварийни елементи за тях, както и на използвани камиони и рейсове от програмата MAN Top Used. „ МВБ Трак енд Бъс България “ АД разполага със лични сервизи в градовете София и Варна, които правят комерсиална активност с нови и използвани тежкотоварни коли, както и с аварийни елементи и сервизни услуги. Едноличен притежател на купувача е вapнeнcĸaтa ĸoмпaния, която се зaнимaвaщa c дoбив нa инepтни мaтepиaли и е cвъpзaнa c xoлдингa “Xимимпopт ” - “Ecĸaнa ” АД.

В тази договорка „ МВБ Трак енд Бъс България “ и „ Стар Моторс “ са оторизирани дистрибутори на марки моторни-превозни средства, които не се конкурират между тях, нито се намират във отвесни връзки, затова продавачът и купувачът не оперират на едни и същи или отвесно свързани съответни пазари. Поради това плануваната договорка няма да докара до хоризонтални или отвесни резултати и не може да се чака смяна в пазарното състояние на участниците в договорката, нито настъпването на каквито и да било резултати върху конкуренцията на пазари на територията на страната, е мнението на Комисията за защита на конкуренцията.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР