Varna24.bg Със заповед на министъра на здравеопазването са определени условията, при

...
Varna24.bg
Със заповед на министъра на здравеопазването са определени условията, при
Коментари Харесай

Официално: Учениците се връщат в клас!

 Varna24.bg Със заповед на министъра на опазването на здравето са избрани изискванията, при които учениците могат да се върнат към присъствено образование в общините, където 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население. Условията изискват обезпечаване на безвредна среда. Те включват тестване на всички деца с щадящи проби два пъти седмично. За педагогическия и непедагогическия личен състав също ще се изисква тестване, в случай че лицата не имат документ за имунизация, преболедуване или антигенен, или PCR тест.

В общините, където 14-дневната заболяемост е сред 250 и 500 на 100 000 население, учебните управляващи могат да избират сред два разновидността – 100% присъствено образование при обезпечена безвредна среда с щадящи проби, или без тестване, само че за 50% от паралелките по ред, избран от министъра на образованието. При 14-дневна заболяемост под 250 на 100 000 население не се изисква тестване на деца и личен състав.

Заповедта дава опция присъственото образование да стартира след 8 ноември, само че съответните дати за всяко учебно заведение ще зависят от готовността за въвеждане на противоепидемичните ограничения. Допуска се присъственото образование да се вкарва за обособени учебни заведения или даже обособени класове, според от преценката на просветителните институции и основаната организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР