Varna24.bgПуснаха 17-годишния Владислав, който на 1 януари уби в Осеново

...
Varna24.bgПуснаха 17-годишния Владислав, който на 1 януари уби в Осеново
Коментари Харесай

Драмата в Осеново: Пуснаха 17-годишния Владислав да си ходи у дома

Varna24.bg

Пуснаха 17-годишния Владислав, който на 1 януари умъртви в Осеново татко си след фамилен скандал, да си върви вкъщи. Това решение взе варненският съд преди минути, съобщи кореспондент на Varna24.bg. Момчето ще бъде под надзора на контрольор от Детска педагогическа стая. В съда стана ясно, че предвид на доказателствата няма съображение за задържането му в ареста. Владислав ще продължи да върви и на учебно заведение.

" Много съм удовлетворен от разбирането и мъдростта, която прояви съда. Той е извънредно дребен. Детето показа, че и двамата с майка си са по-слаби от татко си. Ще си върви на учебно заведение, само че има характерни ограничения от страна на детска педагогическа стая. Не са завършили нещата. Предстои в тридневен период да разберем дали прокуратурата ще стачкува решението и тогава ще продължим делото. Защото прокуратурата е в правото си да желае по-тежка мярка. Надявам се, че нещата се изясниха. Съдът сега единствено споделя каква да е мярката, а не дали е основателно обвиняването. Заявиха, че при тези обстоятелства и данни  няма съображение да се одобри, че би трябвало момчето да продължи престоя си в ареста. До този миг прокуратурата е решила, че би трябвало да е в ареста, само че съдът е на друго мнение. И по тази причина мярката е под надзора на контрольор от Детска педагогическа стая към РПУ Аксаково ", изясни юриста на момчето Юлиян Георгиев.

Припомняме, че драмата се разиграла в дома на убития в края на селото. Семейството е с съветско родословие, а за бащата се знае, че е имал бизнес. Според събраните досега доказателства убийството е било провокирано от фамилен спор сред майката и бащата на причинителя.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР