Varna24.bg Мощен протест събра стотици, работещи във варненските ресторанти и хотели

...
Varna24.bg
Мощен протест събра стотици, работещи във варненските ресторанти и хотели
Коментари Харесай

Ресторантьори, родители и граждани избухнаха на протест във Варна

 Varna24.bg Мощен митинг събра стотици, работещи във варненските заведения за хранене и хотели пред Община Варна през днешния ден, съобщи кореспондент на  Varna24.bg . Припомняме, че работещите в сектора не са съгласни със зеления документ, както и непризнаватено на антителата. Освен директно обвързваните в бизнеса, в митингът се включиха и стотици други хора, които също не са съгласни с ограниченията и най-много с наложения зелен документ. Майки поддържаха митинга с претекста, че измежду несъответстващите ограничения са и тези за тестването на учениците преди влизането им в час.  

Протестът стартира пред Община Варна, продължи до Червения площад и мина през бул. " Княз Борис ". Протестиращите направиха обиколка и се върнаха отново  пред общината. Минувачи, подкрепящи протеста, също се включиха с останалите. Към митингът се причислиха и майки, които изрично не са съгласни с тестването на децата им за достъп в учебно заведение.

Разгорещеният митинг не мина и без варненския зевзек Росен Марков, който носеше ковчег с надпис: ПРАВИТЕЛСТВО- не бъдете погребална организация.

Заместник- предстедателят на " Сдружение на заведенията в България "   Марин Сотиров благодари на всички присъстващи и изнесе къса тирада преди началото.

" Благодаря на всички, виждам голяма част от бизнеса във Варна през днешния ден тук. Може би над 400 заведения от целия град участват през днешния ден на площада. Това е съвсем 80% от всички заведения, механи, питейни заведения, нощни клубове и тн. Бизнесът желае да работи, нали по този начин? Искаме ли локдаун? Не ви слушам, желаеме ли локдаун? " - питаше Марин Сотиров протестиращите.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР