Varna24.bg за незаконно преграден обществен паркинг и маси и столове,

...
Varna24.bg за незаконно преграден обществен паркинг и маси и столове,
Коментари Харесай

Незаконна бариера прегради обществен паркинг във Варна, масички превзеха инвалидно място

Varna24.bg за нелегално заграден публичен паркинг и маси и столове, сложени на инвалидно място.
Той е алармирал Община Варна за своеволията. От там е разпоредена инспекция, която е установила, че бариерата е нелегално сложена, само че все пак досега не са подхванати съответни дейности по премахването й.
Ето какво споделя нашият четец:

"Изпращам ви този сигнал защото след диалог със съответната администрация към Община Варна няма никакво развиване.
Искам да зная за какво е позволено да бъде сложена преграда на публичен паркинг? Същата беше отстранена преди 3 години, тъй като паркингът е общинска благосъстоятелност. Кой позволи върху инвалидното място да се разположат маси на заведение? Или по-скоро кой си затваря очите и против какво?
Това не е единствения заграден паркинг в региона! Вместо тези служители да стоят зад бюрото, хубаво ще е да се разходят из град Варна и видят безобразията. ", се показва в сигнала.

Ето и отговора на подадения сигнал, изпратен от кметство Одесос:

"Относно сигнал за инспекция законността на инсталирано преграждение, възпрепятстващо прекосяването, прекъсването и паркирането на МПС по улица "Господин Халжи Ивановц - тупик, сред жилищната кооперация на ул. "Радко Димитриев " № 12 и Хуманитарната гимназия "К. Преславски ".

Във връзка с гореизложеното, длъжностни лица от Дирекция СИДКОР, отдел ОРК при Район "Одесос " - Община Варна направиха инспекция на място, при която се откри, че живущите в ЖК "Хоризонт 1 " на ул. "Радко Димитриев " № 12Б са инсталирали заграждащо оборудване, което попречва прекосяването, прекъсването и паркирането на МПС.

Уведомяваме Ви, че в районната администрация бе формирана идентична административна кореспонденция по отношение на постъпила тъжба с вх. № ИИБ150005100Д/ 09.03.2015г., подписана от господин Пламен Йорданов с искане за инспекция законността на инсталирано преграждение, възпрепятстващо прекосяването по улицата "Господин Хаджи Иванов " - тупик.

С писмо с изх. № ИИБ15000510Д-0010Д/12.03.2015г. районната администрация изиска от госпожа Виолета Панайотова Караиванова, в качеството й на шеф на етажната благосъстоятелност в жилищната постройка на ул. "Радко Димитриев " № 12Б, да показват документи, доказващи законността на по този начин инсталираните железни преграждения, ограждащи метода към улицата - тупик.

Исканата документи по случая не бе показана, от което следва, че металните преграждения, ограждащи метода към улица "Господин Хаджи Иванов ", са инсталирани в прорез с наредбите на член 25, алинея 7 от Наредбата за организация на придвижването на територията на Община Варна, според който се не разрешава нерегламинтираното слагане и/или разполагане върху улици, площади и тротоари - общинска благосъстоятелност на всевъзможни преносими, неподвижни и други загради, знаци, табели, уреди и други сходни, които затрудняват и/или препятстват прекосяването, прекъсването, престоя и/или паркирането на ППС и/или пешеходци.

Като противоположна информация, в регион "Одесос " постъпи писмо, подписано от господин Тодор Иванов Заместник-Кмет на Община Варна, с което бяхме известени, че от Кмета на Община Варна е издадена Заповед за наложително унищожаване на инсталираните железни преграждения, чието осъществяване е установено с протокол № 674/09.09.2015г.
Уведомяваме Ви, че при осъществената на място инспекция от страна на районната администрация, във връзка сигнала подаден от господин Петър Тодоров, бе установено, че инсталирано5о все още железно преграждение е на същото място, като отстраненото през 2015г., друго по размери /височина и широчина/.
Предвид дотук изложеното, приложено изпращаме Ви постъпилия в регион "Одесос " сигнал, за предприемане на дейности по подготвеност. " 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР