Varna24.bg Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна и

...
Varna24.bg Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна и
Коментари Харесай

47-годишния Григор платил 20 000 евро за убийството на диджей Теди

 Varna24.bg Уважено е настояването на Окръжната прокуратура във Варна и съдът задържа под стража подбудителя на убийството с особена свирепост на варненския диджей, осъществено през 2015 година

С определение от през днешния ден Варненският областен съд взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинявания като подстрекател на убийството на варненския диджей 47-годишния Григор К. Както към този момент осведоми пресцентърът на Апелативната прокуратура, закононарушението е осъществено на 26 февруари 2015 год. и е с особена свирепост.

Днес в правосъдната зала обвиненият за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 и 9 от Наказателен кодекс съобщи, че се грижи за старата си баба и двете си деца, както и че е знаел, че Константин Б. е арестуван, само че не се е укрил.

В траялото над четири години следствие на убийството на 46-годишния диджей Тодор Т. са събрани задоволително писмени доказателства и експертизи за виновността на Григор в осъществяване на предумишленото ликвидиране. Обвинението го сочи като подстрекател на закононарушението по член 116, алинея 1, т. 6 и т. 9 от Наказателен кодекс, съзнателно склонил Константин Б. да извърши убийството посредством заричане и предоставяне на 20 000 евро.

Прекият причинител на действието 50-годишният Константин Б. към този момент е с мярка за неотклонение " Задържане под стража “ с определение на Варненския областен съд от юли тази година.

Убийството с особена свирепост на варненския диджей е осъществено с нож на 26 февруари 2015 година пред дома му в кв. " Левски “. Нападателят причакал жертвата си пред входа и нанесъл изненадващо смъртоносните удари. След това избягал.

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР