Varna24.bg До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан

...
Varna24.bg До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан
Коментари Харесай

Мъжът на фаталната пловдивска студентка може да изгние в затвора

Varna24.bg До 20 години затвор грозят мъжа, който беше арестуван за убийството на доцент Стефан Нейков от Пловдив. Това изясни зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов по време на вчерашната конференция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Убитият доцент доктор Стефан Нейков преди 5 години се е пенсионирал в Института по растителни генетични запаси в Садово. Той е създател на вид средноплодна краставица и на главеста салата " Ира ". Съавтор е и на новия вид алабаш " Ники “. Бил е експерт в зеленчуковите култури. Пенсионирал се е като завеждащ Бюро за научно обслужване и маркетинг в Института. След това известно време е работел като учител във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите (ВУАРР) в Пловдив.

В същото време ръководството на Аграрния университет в Пловдив заяви че убитият не е учител в университета. " Такова лице в никакъв случай не е заемало щатна служба. Името не попада и като хоноруван учител във Висшия селскостопански институт (ВСИ), преобразуван в Аграрен университет през 2001 година ", обявиха още от ВУЗ-а.

Студентката, чийто брачен партньор бе арестуван за убийството, желала да завърши образованието си, стартирано още през далечната 2005 година. Тя и убитият учител са имали връзка още тогава, само че в това време младата жена прекъсва и се омъжва. Сега поискала да възобнови образованието си и се свързала с Нейков, с цел да й помогне. Той обаче почнал да я изнудва за секс, твърди в показанията си арестуваният мъж.

Това довело до желанието на брачна половинка на дамата да сплаши учения, който е примамен да отиде на изхода на Пловдив в посока Оризари. Именно там се стига до съдбовния случай. Извършителят твърди, че не желал да убива жертвата, а само да я сплаши. След това с лек автомобил транспортира убития до региона на Военна болница, където е и открит по-късно от полицията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР