Варна води черната класация за най-голям брой жертви на пътя

...
Варна води черната класация за най-голям брой жертви на пътя
Коментари Харесай

Варна оглавява черната класация за жертви на пътя


Варна води черната ранглиста за максимален брой жертви на пътя при произшествия. Това разгласи ръководителят на Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова на изключителна среща с регионалния шеф Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних и представители на институциите, ангажирани с тематиката.

Според статистиката за пъвите 6 месеца на тази година на територията на региона гибелта си при пътни произшествия са намерили 24 души, което е със 75% повече от предходната година. Ранените са увеличени двойно. Тежките произшествия с ранени и починали за шестмесечието са 330. Само в центъра на Варна от началото на сезона са засечени 266 водачи, лишили преимущество на пешеходци, както и 107 минувачи извършители на разпоредбите.

"Статистиката сочи, че огромна част от злополуките са породени от неправоспособни водачи и водачи с отнети книжки. Тези действия би трябвало да бъдат криминализирани, а глобите за причинителите на тежки пътни нарушавания да се усилят фрапантно ", съобщи кметът на Варна Иван Портних, откакто се срещна със обстановката.

На срещата при регионалния шеф бе взето решение незабавно да се обезопасят две рискови трасета по пътищата Варна-Добрич и Варна-Оброчище. Там позволената скорост ще бъде понижена до 60 км/ч и ще бъде сложена шумна хоризонтална маркировка. След края на сезона ще бъде построено и кръгово кръстовище на рисковия сектор от пътя Варна-Златни пясъци в региона на Траката. За предварителна защита ще се употребява и системата за видеонаблюдение във Варна, която ще проработи с цялостен потенциал след 3 месеца, изясни кметът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР