Варна. Съветвам потребителите в интернет да използват различни имейли за

...
Варна. Съветвам потребителите в интернет да използват различни имейли за
Коментари Харесай

Тодор Донев, Международна асоциация по киберсигурност – Варна: Съветвам потребителите в интернет да използват различни имейли за лични си нужди и бизнес комуникацията си

Варна. Съветвам потребителите в интернет да употребяват разнообразни имейли за персоналните си потребности и бизнес комуникациятата си. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Тодор Донев, етичен хакер от Международна асоциация по киберсигурност във Варна във връзка със сигурността в интернет пространството. По думите му част от нещата, които могат да обезпечат сигурността на хората в интернет е потреблението на разнообразни пароли за другите платформи, както и потреблението на по този начин наречения краткотраен имейл адрес. Той ще им разреши да се записват в дадена платформа, само че без да компрометират персоналните си данни, в случай че не са сигурни в платформата. Временната е-поща е дейна към 10 минути, само че тя може да бъде запаметена в браузъра за бъдещо прилагане, добави специалистът.
„ Не е наложително да си давате вашия персонален имейл на всички места, където ви го желаят. Бъдете недоверчиви към интернет. Той също не ви има вяра “, съобщи Тодор Донев. Според него, въпреки че интернет към този момент е неделима част от живота на множеството хора, те не би трябвало да стопират да си задават въпросите за какво и по какъв начин ще се употребява информацията, която те дават онлайн. „ Ако ви се наложи да се регистрирате в уебсайт, който не сте сигурни, че е многообещаващ и не сте сигурни,че може да опази персоналната ви информация, просто не я давайте. Използвайте подправени данни, използвайте краткотрайни имейли “, сподели още специалистът. Тодор Донев означи, че част от проблемите с приключването или кражбата на персонална информация идва освен от потребителите, а и от самите експерти, които основават уеб страници. Той уточни, че доста постоянно се разчита на програмисти, които нямат знанията и уменията за дадената задача.
„ Съществуват и подобен вид разработчици, които не са напълно наясно какъв в действителност е казуса със сигурността в интернет “, сподели още той. Тодор Донев даде образец със основаването на BGToll системата за продажба на електронни винетки, която беше компрометирана от хакери при стартирането й в приложимост. Той съобщи, че хората, които са създали тази система, не са взели под внимание всички гледни точки и вероятни пропуски, вместо да употребяват по този начин наречения „ отворен код “. По думите му това би спомогнало за намирането на минусите в системата, тъй като в такива случаи отворения код се създава от стотици хиляди души по целия свят и минава надзор на стотици компютърни гении. Експертът разяснява, че сигурността не е артикул, а развой, който е непрекъснат. Той добави, че сходни проблеми съществуват от 70-те години. Според него се следи позитивна наклонност в тази посока, защото все по-често се приказва за компютърната сигурност измежду обществото.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР