Варна. При вчерашните интензивни валежи в района на община Варна

...
Варна. При вчерашните интензивни валежи в района на община Варна
Коментари Харесай

НКЖИ: Нанесени са щети по железопътната инфраструктура в района на община Варна заради интензивните валежи

Варна. При вчерашните интензивни превалявания в региона на община Варна беше съществено наводнена железопътната инфраструктура. Това оповестиха от пресцентъра на НКЖИ . Това докара до разстройства в графика на придвижване влаковете и маневрената работа в железопътен възел Варна, път 1 и 2 в междугарията Варна товарен парк - Тополите и Варна - Варна товарен парк (около спирка Варна). Въведени бяха краткотрайни ограничавания на скоростта на влаковете до 5 км/ч.
Основните вреди са в зоните на деретата, спускащи се от града към пътната и железопътна инфраструктури. Наводнени бяха железопътните уреди при дере „ Максуда “, облицованата пътна канавка от прелеза от някогашните пристанищни хранилища до водостока на км 539+985 и редица други отводнителни уреди.
Железният път, стрелките, прелезът и оборудванията на осигурителната техника над равнището на релсите са компрометирани от наноси на кал, тиня, клони, пластмасови, стъклени и дървени боклуци, които е носила водата. Съоръженията и отводнителните канали са засипани с наноси и отпадъци.
За преодоляване на бедственото състояние, премахване на следствията от наводнението и възобновяване на естествената употреба на железопътната инфраструктура, Директива за птиците НКЖИ чака да бъде назначена комисия от Областния шеф на Варна, с присъединяване на представители на Компанията, която да направи оценка на вредите по инфраструктурата, да изготви проект за възобновяване й и да набележи превантивни мероприятия за естествената употреба.
Благодарение на бързата реакция на спешните екипи на НКЖИ все още влаковете се движат по разписание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР