Варна. Прекратиха операцията по издирването на 14-годишния Диян, който падна

...
Варна. Прекратиха операцията по издирването на 14-годишния Диян, който падна
Коментари Харесай

Варна: Откриха тялото на едното от двете момчета, паднали в морето край вълнолома на Морската гара

Варна. Прекратиха интервенцията по издирването на 14-годишния Диян, който падна в сряда в морето край вълнолома във Варна. Действията на избавителните екипи ще бъдат продължени на следващия ден сутринта. По-рано денем бе намерено тялото на 13-годишния Мариян.
В сряда група от шест деца от село Каменар отишли в късния следобяд на бетонните тетраподи край Морската гара, с цел да се разходят преди концерта във връзка празника на града. Тогава двете момчета били повлечени от високи талази във водата, очевидци на случилото се станали техните другари. След рухването им във водата останалите деца подали сигнал. Около 18.00 часа двама водолази на Районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията – Любомир Димитров и Красимир Костов, влязли в морето от страната на тетраподите, с цел да ги търсят. Двамата спасители излезли едвам при здрачаване, откакто изгубили надзор между тях по време на обезпечаването на робата им под водата. По време на издирвателните дейности Любомир Димитров бил блъснат от вълна в тетраподите и потърпевш леко.
В четвъртък в акцията по търсене взеха присъединяване 17 водолази с две лодки „ Зодиак ” от състава на Военноморски сили.
За Радио „ Фокус “ – Варна регионалният шеф Стоян Пасев заяви, че на 22 август 2018 г, привиква незабавна среща по проблемите на брегоукрепването. В нея ще вземат участие кметове и представители на общини, като мотивът не е единствено нещастният случай на вълнолома. Според Пасев осемте буни във Варна са в окаяно положение. Срещата е трябвало да се състои през септември по отношение на присъединяване на общините в европрограма за брегоукрепване. Инцидентът на Морска гара обаче е станал причина за ускорение на процеса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР