Варна. Няма никакво стиковане на изявите на наши политици във

...
Варна. Няма никакво стиковане на изявите на наши политици във
Коментари Харесай

Доц. Георги Кючуков, АБВ – Варна: Няма стиковане в изявите на наши политици във външната политика и това поражда съмнение в потенциалните ни партньори

Варна. Няма никакво стиковане на изявите на наши политици във външната политика и това поражда подозрение в евентуалните ни сътрудници. България е единствената страна, която е на мониторинг и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Това разяснява Георги Кючуков от структурата на Политическа партия АБВ във Варна по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Той даде за образец състоялото се преди три дни съвещание на Съвета на Европа, на което е импортирано за разглеждане премахването на мониторинга за страната ни и точка е отхвърлена с два гласа. „ Външно министерство, представителите ни в ПАСЕ и ръководителят на Комисията по външна политика към Народното събрание, не са създали една среща, не са говорили с нито един от депутатите, нещо, което е рутинна дипломатическа процедура, тази разлика да бъде преодоляна и ние оставаме на надзор. Не се регистрира какъв голям удар по престижа на нашата страна имат такива обстоятелства “, съобщи още той.
Според доцент Кючуков това отблъсква вложенията и доста благоприятни условия за България. Той разкритикува решението на премиера да няма българин висш представител на Европейския съюз по външната политика, с цел да може да има еврокомисар. Той разяснява и различен случай, който съгласно него, също акцентира, че България няма ясна външна политика. „ Пренебрегваме специалистите във външната политика за сметка на политически назначени фигури. Гласуването за връщането на Русия в Съвета на Европа става в миг, в който ръководителят на българския парламент се опитваше да убеди съветската страна, че желаеме да поддържаме положителни връзки, че желаеме продължение на „ Южен поток “, че желаеме създаване на нови енергийни мощности. В същия миг четири наши депутати, са дали своят вот с „ въздържали се “ и единствено един „ за “. И въпросът не е нито политически, нито народен, тъй като болшинството, което върна Русия в Съвета на Европа, е както многонационално, по този начин и многопартийно “, сподели още доцент Кючуков.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР