Варна. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети една от най-атрактивните

...
Варна. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети една от най-атрактивните
Коментари Харесай

Министърът на туризма Николина Ангелкова разгледа античната крепост край Бяла

Варна. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети една от най-атрактивните забележителности по Българското Черноморие – античната цитадела на нос Свети Атанас край град Бяла, област Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма. С нея беше кметът на община Бяла Анастас Трендафилов.
Крепостта е част от една от осемте културно-исторически дестинации, които Министерството на туризма създаде – „ Морските замъци на България “. В нея са включени още Камен бряг, Каварна, Балчик, Варна, Несебър, Бургас, Созопол, Китен, Синеморец, разяснява министър Ангелкова. Крепостта е открита за гости през 2014 година и е от дребното с антична винарна. От носа се открива чудесна панорама към морето, която притегля доста туристи от страната и чужбина.
Един от водещите акценти в политиката ни е насърчаването на културно-историческия туризъм, за който България има голям капацитет, сподели още министър Ангелкова. Тя напомни, че в края на предходната година министерството сътвори мобилната платформа I love Bulgaria, в която се включват гратис от ден на ден общини. Чрез нея те могат да разпространяват локалните културни забележителности от Регистъра на туристическите атракции в страната, поддържан от министерството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР