Варна. Днес в град Варна от 11.00 часа пред православния

...
Варна. Днес в град Варна от 11.00 часа пред православния
Коментари Харесай

Военноморските сили ще участват в тържествата по случай църковния празник на св. Николай Мирликийски – закрилник на моряците

Варна. Днес в град Варна от 11.00 часа пред православния храм „ Св. Николай Чудотворец ” ще се организира боен обред и отслужване на молебен за здравето и силата на всички моряци по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски – покровител на моряци и риболовци. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . След приключването на ритуала, пред православния храм „ Св. Николай Чудотворец ”, ще бъде раздаден рибен курбан на жителите и гостите на град Варна, подготвен в походна кухня от персонален състав от Военноморските сили.
От 10.30 часа представителни елементи от гарнизон Бургас ще вземат участие в тържествено издигане на националното знаме на площад „ Атанас Сиреков ” пред постройката на Община Бургас. Военните моряци взаимно с община Бургас ще подготвят и раздадат риба и рибен курбан за жителите и гостите на града на основната улица до постройката на Община Бургас и пред църквата " Св. св. Кирил и Методий ". След това ще се организира литийно шествие до Моста в Морската градина, където ще бъдат хвърлени венци и цветя в морето в памет на починалите моряци и риболовци.
6 декември – Никулден е празник и на град Черноморец. Там също ще беше отслужена Света литургия в църквата „ Св. Никола ” за благоденствието на всички поданици на града. Литийното шествие до пристанището на град Черноморец ще продължи с мятане на венци и цветя в памет на починалите моряци от борда на моторен катер от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР