Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставане

...
Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставане
Коментари Харесай

Мей: Вариантите за Брекзит - моето споразумение, никакво споразумение или оставане в ЕС

Вариантите за Брекзит са: моето съглашение, никакво съглашение или оставане в Европейски Съюз. Това повтори министър председателят на Англия Тереза Мей, представена от " Гардиън ".

Запитана дали има План Б, в случай че нейното съглашение бъде блокирано на гласуването в Народното събрание във вторник, Мей съобщи, че " този въпрос не е за мен, този въпрос е за тези, които се опълчват на това съглашение. Вариантите са: има съглашение, няма съглашение или оставане в Европейски Съюз ".

Мей отхвърли искане на някои министри от кабинета й да отсрочи гласуването в Народното събрание, само че предложи отстъпки на законодателния орган по противоречивия въпрос с защитната мярка за отбягване на граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

На въпрос на радио Би Би Си дали ще отсрочи гласуването, защото се чака да изгуби, Мей отговори: " Не. Това, което ще направя във вторник, ще повеждам гласуването. Срещам се с сътрудници. Изслушвам безпокойството им. Няма да отсрочвам, чувам терзанията на сътрудниците за защитния механизъм ".

" Таймс " написа, че някои министри упорстват за отсрочване на вота, защото има опасения, че при отменяне на договорката държавното управление може да падне.

Тереза Мей е безапелационна, че не е допустимо съглашение с Европейски Съюз без механизъм за отбягване на " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

Тя удостовери, че договаря с депутатите за реализиране на съглашение да се даде власт на Народното събрание да реши дали Англия да употребява този защитен механизъм или да се удължи преходният интервал, който изтича през декември 2020 година

Междувременно основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че защитният механизъм е някакъв тип " застрахователна политика " и не е включен в съглашението за обезателно да бъде употребен, а просто носи непоклатимост като част от продължение на мирния развой сред Ирландия и Северна Ирландия.

Според него препоръчаната от Европейски Съюз договорка на Англия е " невиждана ". Той счита, че гласуването в английския парламент ще " дефинира бъдещето на страната ". Барние има вяра, че договорката е единствената за равномерен Брекзит.

Камарата на общините ще гласоподава на 11 декември.

В същото време Съдът на Европейски Съюз заяви, че на 10 декември ще вземе публично решение дали Англия може едностранно да спре решението за овакантяване на Европейски Съюз без единодушието на останалите страни членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР