Върховният съд оправда бившия директор на столичната Топлофикация Валентин Димитров

...
Върховният съд оправда бившия директор на столичната Топлофикация Валентин Димитров
Коментари Харесай

След 15 години: Вальо Топлото е окончателно оправдан по делото за присвояване на 4,5 млн. лв.

Върховният съд оправда някогашния шеф на столичната " Топлофикация " Валентин Димитров по делото за заграбване на огромни суми пари от сдружението. Решението на съда, което е оповестено на уеб страницата на институцията, е дефинитивно.
Още по темата
Оправдана е и съподсъдимата на Димитров - Мая Стоилова.

Прокуратурата упрекна Димитров за сумата от 4,5 млн. лева, като казусът е от преди близо 15 година

В претекстовете си съдът показва, че с цел да има заграбване, то би трябвало да има предписание от страна на длъжностното лице с движимости, пари или други полезности, връчени в това му качество или поверени му да ги пази и ръководи, като със свои. В случая става дума за 152 доставки на произведения за топлопреносната мрежа, за които има подписани и контракти. Доставени са артикули, издадени са и фактури.

Срещу Димитров имаше огромно следствие, от което започнаха няколко каузи. Едно от тях - за пране на пари, към момента е на първа инстанция и не е завършило. През август м. година Софийският градски съд го осъди на 7 години отнемане от независимост. Според прокуратурата някогашният началник на " Топлофикация София " е присвоил 10 млн. лева от сдружението, което е управлявал, след което ги е прекарал през разнообразни покупко-продажби. Подсъдима по същия развой беше и майката на Димитров. През 2011 година обаче тя умря и делото против нея бе прекъснато. 

Валентин Димитров беше наказан на три инстанции единствено в делото за занемареност, по което към този момент изтърпя наказването си от 3 години затвор. В началото на 2018 година Димитров беше дефинитивно оневинен по делото за валутни закононарушения. А заради изтекла отминалост някогашният началник на " Топлофикация-София " няма да дава отговор по обвиняванията за данъчни закононарушения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР