Върховният съд на Тайланд призна за виновна бившата министър-председателка на

...
Върховният съд на Тайланд призна за виновна бившата министър-председателка на
Коментари Харесай

5 години затвор за първата жена премиер на Тайланд

Върховният съд на Тайланд призна за отговорна някогашната министър-председателка на Тайланд Инглук Шинаватра (2011-2014) в немарливост при осъществяването на държавна стратегия за изкупуване на ориз от производители и я осъди на пет години затвор. Това заяви вестник " Нейшън, съобщи ТАСС.

Бившият министър председател е съдена задочно.

Кралят на Тайланд - татко на една разединена нация

Решението по делото й трябваше да бъде произнесено на 25 август, само че ден преди този момент тя напусна страната. Предполага се, че тя се укрива в Обединените арабски емирства.
Former #Thailand PM #Yingluck Shinawatra found guilty, sentenced to prison https://t.co/a7nYiFqsLspic.twitter.com/Ansvcarlw9
— Asian Correspondent (@AsCorrespondent) September 27, 2017 Първата жена министър председател в историята на Тайланд бе упрекната в немарливост при осъществяване на държавна стратегия за изкупуване на ориз от селяните. Обвинението твърди, че на хазната са нанесени вреди в размер на 518 милиарда бата (14,8 милиарда долара), защото държавното управление е изкупувало ориза по цени, които били много над пазарните, а държавните хранилища се оказали запълнени. Освен това реализацията на програмата била придружена от корупция и шикалкавене. Шинаватра нееднократно е казвала, че се счита за почтена, а делото е политически стимулирано.
#Thai junta says knows whereabouts of former PM #Yingluck Shinawatra https://t.co/zrpgwzH5Nepic.twitter.com/ZqpMEYsi1r
— The Straits Times (@STcom) September 26, 2017 Правителството й бе свалена с боен прелом през май 2014 година Няколко седмици преди този момент тя бе отстранена от поста от Върховния съд за " непозволено кадрово решение ". Брат й, Таксин Шинаватра, считан и до ден сегашен за един от най-влиятелните политици, също бе министър-председател (от 2001 до 2006) и бе отхвърлен от военните. В Тайланд той бе наказан задочно на две години затвор поради договорка с недвижими парцели и от няколко години се укрива в чужбина. По тематиката Почина най-дълго управлявалият монарх в света - кралят на Тайланд
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР