Върховният съд на ожесточи позицията си по отношение на криптовалутите,

...
Върховният съд на ожесточи позицията си по отношение на криптовалутите,
Коментари Харесай

В Китай затварят и глобяват всички собственици на криптовалути

Върховният съд на ожесточи позицията си във връзка с криптовалутите, като ги фиксира посредством в закон в листата на противозаконните способи за привличане на средства, оповестява Toms Hardware.

Съгласно новото пояснение, което влиза в действие на 1 март, лицата, които нелегално се занимават с крипто валути, могат да бъдат санкционирани до 500 000 юана ($79 000) и ги грози до 10 години затвор.

Новият, юридически закрепен взор върху криптовалутите се появи след голям брой, ориентирани против тази технология. Забраната за майнинг на криптовалути беше последвана от същински лов за противозаконни действия в криптопространството, което накара множеството китайски майнъри да се реалокират в " по-малко рискови води ".

Според новото законодателство, обвинените ще бъдат упрекнат по член 176 от наказателното законодателство на Китай, което планува отнемане от независимост за период от 3 до 10 години и санкции от 50 000 юана ($7 915) до 500 000 юана ($79 000) за закононарушения, свързани с огромни суми пари.

За...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР