Върховният съд на Италия неотдавна официално определи Казамоника като най-новата

...
Върховният съд на Италия неотдавна официално определи Казамоника като най-новата
Коментари Харесай

Как циганите превърнаха Казамоника в най-мощната мафия в Италия?

Върховният съд на Италия наскоро публично дефинира Казамоника като най-новата мафия на Ботуша. Властите сложиха основаната в Рим циганска група от 1000 души наедно със сицилианската Коза Ностра, калабрийската Ндрангета и неаполитанската Камора.

Туристите в Рим, които желаят да видят Колизеума и фонтана ди Треви, рядко се осмеляват да стигнат до Vicolo di Porta Furba. Тясна улица, облицована с неугледни съвременни жилища, в мрачните покрайнини на града. Дори локалните поданици рядко стигат до обилната, облицована с камък къща на номер 55L, скрита в края на улицата

Именно там Джузепе „ Битало “ Казамоника построи кокаиновия си бизнес и лежеше на златен престол. Той се хвалеше, че крие 10 милиона евро в стените.



Казамоника е свободна конфедерация от към 40 родствени семейства, постоянно носещи фамилното име Казамоника. Организацията извършва всички условия, с цел да се трансформира в мафия в югоизточния завършек на Рим. Тя употребява принуждение и закани, с цел да измъкне пари от бизнеса, до момента в който работи като лихвар и доставя към половината кокаин на града.

„ Повече от всичко терорът и омертата, въодушевени единствено от тяхното име, им завоюваха статут на мафия “, сподели полицейски чиновник. Той оказа помощ за вкарването на десетки членове в пандиза в интервенция, наречена „ Gramigna “. Това е италианскат дума за твърдоглав тип канабис. „ Точно като Casamonicas, той е добре затвърден и мъчно се измъква “, сподели офицерът.

Обявявайки фамилията за мафия, Върховният съд разреши на съдиите да ги удрят с по-дълги присъди. Те ще са подложени и на тежки условия на изолираност, които да им попречат да ръководят империите си от пандиза.



„ Крайно време беше. Казамоника бяха третирани като  крадци на кокошки в Рим в продължение на 40 години. Градът не искаше да признае, че има проблем с локалната мафия “, сподели Нело Трочиа, създател на книга за мафията. След като се реалокираха в столицата през 60-те години на предишния век, семейство Казамоника първо търгуваха с коне.

След това те се захванаха с търговията с опиати, постоянно доставяни от калабрийската Ндрангета. Без основен кръстник, фамилиите в клана ръководят личния си бизнес, само че си оказват поддръжка, когато са застрашени от външни врагове.

Това, което споделят, е любовта към лукса и хазарта в Монте Карло. Те пълнят домовете си с полилеи и подправени римски скулптури. Състезават се с ферарита из Рим, до момента в който мъжете колекционират Rolex, а дамите им харчат благосъстояния за пластични интервенции.



„ Те разгласяват всичко това в обществените медии. По този метод изпращат известието: „ Това сме ние. Не можете да извършите нищо по въпроса “, настояват служители на реда. Доказателство за тяхната власт в Рим беше отводът на множеството очевидци, призовани в последните правосъдни процеси, да свидетелстват. 

Съдилищата се бореха да намерят задоволително смели преводачи, с цел да преведат ромския език, говорен от членовете на Казамоника в подслушвани телефонни диалози.



Листенца от рози хвърчаха от хеликоптер, а оркестър изпълняваше именитата музика от кино лентата „ Кръстникът ” – по този начин през август 2015 година бе изпратен в последния си път 65-годишният Виторио Казамоника, прочут член на клана „ Казамоника ”, свързван с трафик на опиати, изнудване и проституция.

Голяма фотография на Кацамоника, облечен в папски одежди и носещ лозунга „ Кралят на Рим “, беше окачена пред църквата край италианската столица, където се организира опелото.

Погребението на мафиотския необут от Рим провокира политически спор в Италия. Матео Орфини от управлението на ръководещата Демократическа партия даже написа в Twitter: „ Никога повече. Рим не може да бъде обезобразен от тези, които биха желали той да се трансформира в фон от „ Кръстникът ”.



Джузепе „ Битало “ Казамоника е различен водещ член на клана. Той излежава 16 години затвор. Известен е с многочислените си любовни афери, както и с другарството с известни футболисти и увлечението по часовниците Rolex.

Сестра му Лиляна Казамоника също е в пандиза. Тя е наркотрафикантка, известна с насилието и експанзията си.

Герино „ Пеле “ Казамоника завоюва прякора си поради футболните си умения. В пандиза той беше сниман, до момента в който се пробва да прегази журналиста и публицист Нело Трочия през 2019 година, наричайки го „ клеветник “.

47-годишният Салваторе Казамоника, също в пандиза, беше подслушван, до момента в който взе участие в мафиотска среща на върха за реализиране на мир измежду наркотрафикантите в Рим през 2017 година

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР