Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи

...
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Борел иска среща на високо равнище на ЕС за Косово

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел осъди във вторник неотдавнашното принуждение в северната част на Косово и прикани двете страни да заобикалят по-нататъшни едностранни дейности .

Той е в контакт както с премиера на Косово Албин Курти, по този начин и с президента на Сърбия Александър Вучич и че работи по организирането на незабавна среща на високо равнище , подкрепена от специфичния представител на Европейски Съюз Мирослав Лайчак.

" Като първа стъпка чакам косовските управляващи да преустановят полицейските интервенции, ориентирани към общинските здания в северната част на Косово и протестиращите с принуждение да се оттеглен . Ще продължа да се наемам с двамата водачи ", сподели Борел.

Той добави, че държавите-членки на Европейски Съюз са осведомени за развиването и разискват вероятни ограничения , които да бъдат подхванати, в случай че двете страни " продължат да се съпротивляват на препоръчаните стъпки към деескалация ".
 Войници на КФОР на пост след конфликтите
Войници на КФОР на пост след конфликтите

Засега в Северно Косово е спокойно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР