Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността заяви

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността заяви
Коментари Харесай

Борел не изключи разполагането на още US войски в Европа: Изправени сме пред руски проблем

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността съобщи в неделя, че пред Общността има „ съветски проблем “ и акцентира нуждата от задълбочаване на съдействието в областта на защитата с основни сътрудници като Съединените щати.

„ Посланието е доста ясно: изправени сме пред съветски проблем, което единствено по себе си е голямо предизвикателство. Нашите военни сили са значими и би трябвало да си сътрудничат с основни сътрудници като Съединени американски щати, само че би трябвало да сме подготвени за всевъзможни сюжети “, разяснява Борел в границите на Мюнхенската конференсия за сигурност.

Първият посланик на Европейски Съюз не изключи опцията от разполагането на спомагателни американски войски на територията на Европа за гарантирането на по-голяма сигурност.

Трябва да сме подготвени за един дълъг интервал на напрежение с Русия, което може да значи и продължителна борба (на Русия) с държавите-членки на НАТО, предизвести европейският посланик.

Борел още веднъж посочи значимостта от това европейската помощта за Украйна – военна и икономическа – да не стопира, само че съща по този начин и да се форсира.

В умозаключение еврокомисарят по външна политика изясни, че присъединението на Украйна в Европейския съюз е обвързване на Общността, което ще промени образа на днешна Европа, осведоми 20minutos.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР