Върховният представител на ЕС Жозеп Борел се срещна със сръбския

...
Върховният представител на ЕС Жозеп Борел се срещна със сръбския
Коментари Харесай

Борел се срещна със сръбския външен министър Дачич в Брюксел

Върховният представител на Европейски Съюз Жозеп Борел се срещна със сръбския министър на външните работи Ивица Дачич в Брюксел, съобщи РТК.

В прессъобщение, оповестено от офиса на Борел, се отбелязва, че той е удостоверил уговорката на Европейски Съюз към пътя на Сърбия към Европейски Съюз.

Борел е изразил очакване за продължение на напредъка в осъществяването на промените и уговорките, поети в границите на договарянията за присъединение, в това число във връзка с върховенството на закона и свободата на медиите. Той също по този начин е приветствал стъпките на Сърбия за хармонизиране на визовата ѝ политика с тази на Европейски Съюз.

" По отношение на подпомагания от Европейски Съюз разговор Белград-Прищина висшият представител Борел още веднъж акцентира нуждата от превъзмогване на непрекъснатото ръководство на рецесията и заради това чака градивен ангажимент по неотдавнашното предложение на Европейски Съюз за нормализиране на връзките “, се споделя в прессъобщението.

Борел е отбелязал позитивно обществената интервенция на президента Вучич по този въпрос. Върховният представител е подчертал, че е значимо двете страни да изпълнят напълно всички неизпълнени отговорности по разговора, в това число основаването на Общност на общините със. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР