Върховният касационен съд (ВКС) отказа да впише решението за заличаване

...
Върховният касационен съд (ВКС) отказа да впише решението за заличаване
Коментари Харесай

Съдът върна Калоян Паргов и Кирил Добрев в ръководството на БСП

Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли да впише решението за изтриване на Калоян Паргов и Кирил Добрев като членове Българска социалистическа партия и на Националния съвет на партията. Така двамата са върнати в управлението на Българска социалистическа партия.

" Не съм пропущал Бузлуджа като партиен член към този момент 25 години. Доволен съм, че още веднъж като партиен член ще бъда там ", разяснява във Facebook Кирил Добрев.

Добрев бе с претекстове, че приготвя и персонално взе участие в " неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на Българска социалистическа партия и внушават неналичието на организационно-политическо единение ".

Той бе упрекнат и за образуване на шумни митинги пред централата на партията преди пленуми. Добрев е открит вътрешнопартиен съперник на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, чиито правилен покровител беше откакто тя оглави партията. Впоследствие връзките им се утежниха.

През 2020 година Нинова завоюва безапелационно против Кирил Добрев първите директни избори за ръководител на Българска социалистическа партия, като членовете на партията демонстрираха ясно, че не одобряват курса на колаборация с ГЕРБ, за чийто проводник бе считан Добрев. Година по-късно той бе изключен от партията.

бе лишаване на права за една година да заема партийни длъжности. Публичните причини за наказването бяха свързани основно с позициите на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет.

" Пет месеца трябваха, с цел да стане ясно, че апаратът на Корнелия Нинова ме наказа в нарушаване на Устава на Българска социалистическа партия и непозволено. Върховенството на закона е неприкосновено!

Ще продължа да работя почтено и отговорно като член на Националния съвет на моята партия. Аз съм част от общественост на съидейници с идея от 131 години и се гордея с това. Ще се забележим на Бузлуджа! ", написа Паргов

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР