Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решение на Пловдивския

...
Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решение на Пловдивския
Коментари Харесай

Затвор за полицаи в Пловдивско, осъдени за грабеж на цигари и вземане на подкуп

Върховният касационен съд (ВКС) остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което са доказани наказванията на петима подсъдими полицейски чиновници, наказани за обир на цигари и взимане на рушвет, оповестиха от Съдебната палата в Пловдив.

Разузнавач от Криминална полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив и полицаx от Общинска защита са наказани на по шест години отнемане от независимост. Съдът ги е лишил и от право да заемат служба в Министерство на вътрешните работи за интервал от шест години. На охранителния служител на реда е наложена и санкция от 6000 лв..

Двамата са приети за отговорни в това, че през декември 2016 година в Пловдив, в съучастничество са направил обир на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лв., като са използвали за това мощ и заплашване, и грабежът е в огромни размери.

Полицаят от охранителното звено е приет за отговорен и по второ обвиняване - за това, че през март 2017 година в Раковски, в съучастничество с началника на Районното ръководство и служители на реда са взели рушвет от 10 000 евро от предприемач от Пловдив.

Съдът е осъдил началника на районно управление (на МВР) Раковски на пет години отнемане от независимост и санкция в размер на 5 000 лв., като го е лишил от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от шест години.

Друг служител на реда от Раковски е наказан на четири години отнемане от независимост, санкция в размер на 4000 лв. и отнемане от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от пет години.

Третият участник в схемата от Раковски е наказан на три години условно отнемане от независимост с пет години изпитателен период и санкция от 3 000 лв., като е лишен от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за четири години.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР