Върховният касационен съд проведе заседание по делото срещу Кристиан Николов

...
Върховният касационен съд проведе заседание по делото срещу Кристиан Николов
Коментари Харесай

Кристиан Николов пред съда: Извинявам се от дъното на душата си

Върховният касационен съд организира съвещание по делото против Кристиан Николов за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков.

Прокуратурата изиска формата на виновност да се промени в " възможен предумисъл ", а не " по несъобразителност ", както и да се резервира размера на наказването. Според прокурор Божидар Джамбазов, присъдата на софийския апелативен съд от 1 декември 2022 година от девет години затвор и отнемане от право да ръководи МПС за период от 10 години, е обективна и би трябвало да се удостовери.

Защитата на подсъдимия съобщи, че делото би трябвало да се върне на втора инстанция поради процесуални нарушавания, свързани с определянето на специалистите, изготвяли експертизи и с метода на събиране на доказателства, съобщи Българска национална телевизия.

Съдебният състав ще се произнесе в период, който е 1 месец.

" Извинявам се от дъното на душата си! Моля се на Господ душата му да почива в мир! Моля за благосклонност при установяване на наказването, съобщи Николов пред съда.

" След злополуката направих всичко допустимо да запазя живота му. След 19 април 2020 година моят живот не е същият, както и този на фамилията ми. Аз не съм самоубиец, нито ми е безразлично за човешкия живот, без значение дали за моя, за този на пасажерите, или другите водачи ", сподели още подсъдимия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР