Върховният касационен съд потвърди ефективната присъда на Варненския окръжен съд

...
Върховният касационен съд потвърди ефективната присъда на Варненския окръжен съд
Коментари Харесай

Шофьор, убил човек в катастрофа, влиза в затвора

Върховният касационен съд удостовери ефикасната присъда на Варненския областен съд и Варненския апелативен съд от 5 години и 6 месеца затвор за Бейтула Исмаил, предизвикал по несъобразителност гибелта на 23-годишен мъж в злополука. Касационният съд удостоверява и втората част от неоправдателната присъда, а точно лишава Бейтула от правото да ръководи автомобил за период от 8 години и шест месеца. Подсъдимият следва да заплати и разноските по делото в размер на 3 207,25 лева

Тежката злополука се случи на 28 август 2016 година на основен път София-Варна преди входа на морската столица. Тогава автомобилът на Бейтула - Фолксваген голф, безусловно изблъскал от пътното платно служебната кола на жертвата - Шевролет Спарк. В хода на правосъдното разследване се откри, че подсъдимият се е движил с превишена скорост, както и че автомобилът му е бил градивно променен за увеличение мощността на мотора.

Справка по делото демонстрира, че 30-годишният Бейтула е осъждан за причиняване на гибел по несъобразителност и в друго ПТП, само че е бил оправдан. Той има налагани неведнъж санкции за нарушение на разпоредбите за придвижване, свързани със скоростта.

Присъдата на Варненския областен съд, произнесена на 1 юни 2017 година, беше обжалвана пред Апелативния съд във Варна, който я удостовери. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно. Наказанието ще бъде изтърпяно при първичен общ режим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР