Върховният касационен съд отказа да пусне на свобода петимата полицаи

...
Върховният касационен съд отказа да пусне на свобода петимата полицаи
Коментари Харесай

ВКС отказа да пусне на свобода полицаите по делото Чората“

Върховният касационен съд отхвърли да пусне на независимост петимата служители на реда наказани по делото „ Чората ". В правосъдната зала отбраната изиска осъществяването на наказването да бъде спряно. До месец би трябвало да стане ясно дали процесът ще бъде обновен. Искането беше направено от основния прокурор, защото съгласно него присъдите са несправедливи и са наложени при основни нарушавания. Петимата служители на реда са наказани на 7 години затвор за гибелта на Ангел Димитров - Чората, задържан през 2005 година по време на акция „ Респект “ в Благоевград.

В правосъдната зала наказаните служители на реда обявиха, че не са убийци и няма защо да бъдат наказвани. По думите им няма по какъв начин да има предумисъл в дейностите им, защото групата за задържане на Ангел Димитров - Чората е била образувана директно преди началото на акцията. Съдът не почете настояването на отбраната служителите на реда да излязат от пандиза, до момента в който бъде оповестено крайното решение дали процесът ще бъде обновен.
Мирослав Писов: Вярваме в българската страна. В това тестване ще защитим достолепието и достойнството на Министерство на вътрешните работи. На всички сътрудници благодаря. Рано или късно справедливостта ще спечелва.  Протестираха в София против наказаните служители на реда по случая Протестираха в София против наказаните служители на реда по случая "Чората "
Протест в отбрана на петимата наказани някогашни служители на реда по случая "Чората " в София. Техни родственици, поданици на Благоевград и представители на полицейския наследник...

Според отбраната правосъдната сага, траяла към този момент 14 години, към момента крие доста неясноти към гибелта на „ Чората “. Оттам дефинираха като противоречива експертизата, съгласно която арестуваният е умрял от ударите нанесени му от униформените. В поддръжка на петимата служители на реда в правосъдната зала се явиха техни родственици и другари.
Димчо Механджийски: Постоянна тъга. Не поисквам на никой и на най-големите душмани, това нещо да го преживеят. Синът ми е извънреден човек - Борис Механджийски. Честен, добър татко и брачен партньор.
Петимата служители на реда ще би трябвало да изчакат решението на Върховен касационен съд в пандиза в „ Бобов дол “, където от края на април излежават седемгодишните си присъди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР