Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд

...
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд
Коментари Харесай

ВКС потвърди: Строг затвор за жестоката гавра с 16-годишна край Пловдив

Върховният касационен съд остави в действие решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която на двама мъже е наложено наказване в  размер на по 11 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, откакто са приети за отговорни в обезчестяване на 16-годишно момиче.
Прочетете още
Делото в Окръжен съд бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто двамата подсъдими признаха напълно виновността си, както и обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложените санкции отнемане от независимост по отношение на всеки от двамата подсъдими е избран след съкращаване с една трета на в началото избраните от правосъдния състав санкции в размер на по 17 години и 6 месеца отнемане от независимост за всеки от тях.

С присъда от 15 октомври 2021 година Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимите за отговорни в това, че на 14 март 2021 година, при изискванията на продължавано закононарушение, са се съвкупили с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като са принудили момичето към това със мощ и заплашване и действието е осъществено от две лица и изнасилването съставлява изключително тежък случай.

Всеки от двамата подсъдими е наказан да заплати на потърпевшата обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на престъплението  в размер на 40 000 лв..

Припомняме, че гнусната подигравка стана на 14 март 2021г. Жертвата бе момиче на 16 години. Тя всеки ден упражнявало със своя другарка, като двете тичали по един и същи маршрут. В злощастния ден обаче, познатата на девойката не съумяла да се включи в ежедневния крос.

Въпреки това 16-годишната почнала с нормалната си подготовка. Момичето минало около локалния стадион, където по-рано е имало мач. Там били четирима локални поданици на ромската махала, които към този момент били пияни.

Перверзниците забелязали девойката и я наблюдавали. Двама се прибрали, само че останалите не се отказали. Към края на селото, покрай местността „ Синия мост ”, дуото претиснали момичето и я отвлекли. Близо до една от дигите, мъжете почнали да я удрят, а по-късно я изнасилили.

Междувременно околните на момичето се тормозили, че я няма у дома. Не си вдигала и телефона. Родителите се свързали с приятелката на девойката, която им разказала за маршрута, по който тичат.

Хората се впуснали да търсят момичето. В последна сметка бащата я открива в безсъзнание, покрита с якето на един от насилниците.

Момичето било отведено в болница, където прекарало дълго време. Полиция също била извикана, като още на идващия ден насилниците са били открити и отведени в полицията.

Според локалните поданици имената на мъжете са Йозко и Адем. И двамата са от ромската махала на Войсил, пълнолетни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР