Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на „БСП за

...
Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на „БСП за
Коментари Харесай

ВАС остави без разглеждане жалбата на „БСП за България“ срещу регистрацията на КП „Коалиция за България“

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на „ Българска социалистическа партия за България “ против Решение №110 – Екологичен потенциал от 09.04.2019 година, постановено от Централната изборна комисия (ЦИК), с което коалиция КП „ Коалиция за България “ е записана за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 година.

С определение № 5713 се приключва производството по адм. дело № 4254/2019г. по разказа на Върховния административен съд, четвърто поделение. Определението не предстои на обжалване, оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд.

Основание за оставяне на жалбата без разглеждане и преустановяване на производството по делото са наредбите на член 128, алинея 6 и член 141, алинея 3 от Изборния кодекс.

Съгласно тези разпореждания пред Върховен административен съд могат да се апелират по реда на член 58 от Изборния кодекс единствено отводите за регистрация. Тези текстове не са изменяни от приемането на Изборния кодекс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР