Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор образуваното от Военно-окръжната

...
Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор образуваното от Военно-окръжната
Коментари Харесай

ВКП: Няма неизправности преди падането на МиГ-29 край Шабла |

Върховната касационна прокуратура взе на специфичен контрол формираното от Военно-окръжната прокуратура в Сливен досъдебно произвеждане по отношение на случая с изтребителя МиГ-29 край Шабла на 9 юни т.г., оповестиха от ВКП.

При случая почина майор Веселин Терзиев, който през вчерашния ден посмъртно получи звание подполковник.

Към момента са разпитани всички участници в управлението на полета от кулите в Шабла и Балчик, водачите от самолета, пуснал целта, и техници. Изяснено е, че преди полета е осъществен тест на техническото положение на самолета, при който не е открита нередовност.

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, ръководство и наблюдаване и Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД ГВА), аудиозаписи на диалозите сред кулата в Шабла и водача, и кулите в Шабла и Балчик, документи за техническото положение на самолета, видеозаписи и други

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за съществуване на следи от гърмеж, горене, механични въздействия или за съществуването на други следи върху тях.

Разследването по случая продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР