Върховната административна прокуратура (ВАП) извърши поредна проверка по поставянето на

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) извърши поредна проверка по поставянето на
Коментари Харесай

Проверки на поставянето на скоби и преместването с "паяк"

Върховната административна прокуратура (ВАП) извърши поредна инспекция по слагането на скоби и преместването с " паяк " на погрешно паркирани коли, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Според Закона за придвижване по пътищата службите за надзор могат да ползват тези наказателни ограничения, единствено в случай че има " прецизно формулирани предпоставки ", суъобщават от ВАП. При инспекцията обаче са разкрити позволения, с които глобите или налагани и при условия, несъществуващи в закона. Пример за такова бил престоят на задържания със скоба автомобил в зона за платено паркиране за по-дълго от платеното време.

Намерени са и наредби на общински препоръки, с които се регламентират административни нарушавания в несъгласие със ЗДвП. Имало и случаи на въвеждане на по-малки от законовите наказания за паркиране в паркове, градини и зелени площи, както и на места за хора с увреждания.

Към сегашния миг са подадени 23 митинги до административните съдилища срещу наредби, настоящи в Казанлък, Созопол, Шумен, Асеновград, Добрич, Монтана, Силистра, Кърджали, Велинград, Панагюрище и други

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР