Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за
Коментари Харесай

Прокуратурата пита митниците има ли 4 млн. литра етилов алкохол в данъчните складове

Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „ Митници “ информация за съхраняваните количества алкохол в данъчните хранилища, положението на индустриалните мощности и мониторинга на цените, поради обстоятелството, че постоянната стерилизация е една от наложителните ограничения за битка с ковид, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Искането е по отношение на формирана във ВАП кореспонденция по информация, оповестена в уеб страницата на митниците на 25.03.2020 година, за наличностите на мощности и първични материали за произвеждане на алкохол и дезинфектанти. Според обявата производителите на етилов алкохол в страната държат на предпазване над 4 000 000 литра етилов алкохол в данъчни хранилища.
Иван Гешев: Има сигнали, че данъчни хранилища задържат над 4 млн. тона алкохол По думите на основния прокурор това води до скок в цените на дезинфектантите
Вчера в изявление за БНР основният прокурор Иван Гешев разяснява проблема, като от думите му стана ясно, че ще се ревизира дали задържането на спирта не е в основата на скока на цените на дезинфектантите след оповестяването на случаи на ковид в България.

Затова и в този момент ВАП ще желае данни дали фактически има такива количества етилов алкохол в данъчните хранилища „ и дава отговор ли на нарасналото търсене, както и основана ли е организация за мониторинг във връзка с цените, на които се предлага, поради засечената отчетлива наклонност за тяхното повишаване “.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 541 10 21 39 Света 1 276 587 3 725 69 524 265 951 Заразени* Нови Починали България 541 10 21 Света 1 276 587 3 725 69 524
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР