Върховната административна прокуратура изисква от служебния министър Стойчо Кацаров информация

...
Върховната административна прокуратура изисква от служебния министър Стойчо Кацаров информация
Коментари Харесай

ВАП пита Стойчо Кацаров защо не прилага собствения си план за справяне с COVID-19 |

Върховната административна прокуратура изисква от служебния министър Стойчо Кацаров информация по въпроса какви ограничения се подхващат за ограничение разпространяването на COVID-19 в страната , оповестиха от ВАП, като изясняват настояването си със скока на инфектираните и поради множеството запитвания на жители, медици и чиновници в областта на образованието.

От прокуратурата припомнят, че едвам близо 16% от популацията е имунизирано и " поради тези данни служебният здравен министър следва да отговори на ВАП какво е осъществено до този миг от Министерство на здравеопазването (МЗ), с цел да може до хората да доближи съответна информация по отношение на изгодите от имунизация против Ковид-19, което да промени настройките и да увеличи интереса към имунизациите ".

Кацаров ще би трябвало да отговори и дали Министерство на здравеопазването е желало информация от ЕМА за слагането на трета доза на имунизацията против вируса и осъществени ли са други дейности в тази тенденция.

Заради множеството сигнали в общественото пространство за неспазване на въведените със заповед на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения в страната, следва да се отговори какви дейности е подхванало Министерство на здравеопазването във връзка с контрола на ограниченията .

Министерство на здравеопазването би трябвало да осведоми ВАП и какви ограничения ще бъдат прилагани в образователните заведения, детските градини и центровете за поддръжка на личностно развиване за гарантиране живота и здравето на техните жители.

Прокуратурата пита и за какво, макар възходящата заболеваемост в страната, все още не са въведени плануваните в Националния действен проект ограничения за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, както и планувани ли са съответните обществени, стопански и финансови механизми, които следва да обезпечат въвеждането на ограниченията и действието на лечебните заведения за болнична помощ в ексклузивен режим .

ВАП изисква и информация за това дали Министерство на здравеопазването е осигурило нужните лекарствени и помощни медицински средства за коронавирус отделенията на лечебните заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР