Върховна касационна прокуратура започва проверка на заместник-министъра на икономиката Александър

...
Върховна касационна прокуратура започва проверка на заместник-министъра на икономиката Александър
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва построил ли е Александър Манолев имение с европари

Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев по отношение на изявления в медиите за осъществени закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз от лице, оповестиха от прокуратурата.
Както писа, цитирайки следствие на " Биволь ", Манолев е притежател на парцел, в който е издигната къща за посетители, която е финансирана по план на Програмата за развиване на селските региони със сумата от 380 000 лева
Любопитен факт, е че заплащането е утвърдено през декември 2015 година от Държавен фонд земеделие (ДФЗ), единствено месец, откакто Манолев е назначен за заместник-министър на туризма.
Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд " Земеделие ", заверено копие от плана, финансиран по Програма за развиване на селските региони (ПРСР), представен в изявленията – " Изграждане на жилищна постройка за посетители в м. " Чинар куши " гр. Сандански ".

Снимка: " Биволь "
В хода на инспекцията прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени пояснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявката за подкрепяне, последващото оторизиране на заплащанията, както и за съблюдаване на задължението на бенефициента в период от 5 години след подписване на контракта да употребява добитите активи по предопределение и с оглед спазването на наредбата на член 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ по размер " Разнообразяване към неземеделски действия " от ПРСР за интервала 2007г. - 2013 година
Върховна касационна прокуратура ще разпореди и на органите на Национална агенция за приходите дейности по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, показват от прокуратурата.
Става въпрос за парцел, намиращ се сред Сандански и курорта Попина лъка, който е платен от зам.-министъра през 2013 година от компания ( " Ди Ди Ви " ), основана през 2012 година - благосъстоятелност е на панамската офшорка Kelgrin Inc.
В последната декларация на Манолев не написа безусловно нищо за първокласния терен край Сандански, до момента в който в тази за 2015 година са разказани другите негови парцели, добити в и към града.
Проверката в Кадастъра и Имотния указател обаче демонстрира изрично, че Манолев има голям брой покупко-продажби за земи в региона на Сандански и парцелите са на негово име. Земята, на която е издигната въпросната къща за посетители е негова благосъстоятелност и сега. Няма никакви данни тя да е продадена, а са налични само данни за учредено безсрочно и възмездно право на градеж. Финансирането с европейски пари на " къщи за посетители " цели развиване на селския туризъм. Практиката обаче много почтено демонстрират злоупотреби и сякаш " къщите за посетители " се оказват първокласни частни вили, издигнати с държавни пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР