Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка по повод зададен

...
Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка по повод зададен
Коментари Харесай

ВКП разпитала Горанов за апартамента, Цацаров го дава на КПКОНПИ

Върховна касационна прокуратура стартира осъществяване на инспекция във връзка заложен въпрос в телевизионното предаване „ Шоуто на Слави “ по bТVза това, че „ министърът на финансите живее в апартамент от 180 кв.м. в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач “ по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров. 
 Горанов е огромен човек - да излезе и да изясни за жилището си, прикани Борисов  Горанов в пояснителен режим: Апартаментът няма общо с Домусчиеви, на кръстника ми е  Цветанов: Проверката на Горанов демонстрира, че няма човек, който може да бъде предпазен
В рамките на осъществената персонално от прокурор от ВКП инспекция, на 26.11.2018 година бяха снети писмени пояснения от министъра на финансите Владислав Горанов, а на 27.11.2018 година от две лица, притежатели на жилището, употребено от Владислав Горанов. 

С разпореждане от 28.11.2018 година на съображение чл.145 ал.1 т.3 от Закона за правосъдната власт, чл.82 и чл.83, т.8 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ при КПКОНПИ осъществяване на обособени, съответни дейности по инспекцията.

Проверката се прави и на съображение чл.8 от Инструкция № 2 от 05.09.2018г. за взаимоотношение сред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от основния прокурор господин Сотир Цацаров и от ръководителя на КПКОНПИ господин Пламен Георгиев.

Върховна касационна прокуратура е определила 20 дневен период за осъществяване на инспекцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР