Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП да проверят

...
Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП да проверят
Коментари Харесай

Прокуратурата даде Крум Зарков на КПКОНПИ и НАП

Върховна касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ и Национална агенция за приходите да ревизират произхода на средствата за придобиване на недвижими парцели на забележителна стойност от народния представител Крум Зарков. Това оповестиха от прокуратурата.

Прокуратурата желае информация по отношение на притежаваните от Зарков недвижими парцели, историята по притежатели на всеки от закупените парцели, по отношение на декларирането на парцелите в съответните общински региони, по отношение на заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, както и по отношение на произхода на средствата за покупката. С предписание на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани цялостни копия от нотариалните каузи за всяка договорка, при прецизно съблюдаване на наредбите на Закона за нотариусите и нотариалната активност.

От Зарков ще се желае единодушие за откриване на банкова загадка, като при липса на такова ще се действа по реда на Закона за кредитните институции. На органите на Национална агенция за приходите е предоставено осъществяването на дейности в сходство с пълномощията им по отношение на спазването на данъчното законодателство по отношение на проверяваните покупко-продажби, представени в медиите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР