Върховна касационна прокуратура ще провери по какъв начин и дали

...
Върховна касационна прокуратура ще провери по какъв начин и дали
Коментари Харесай

ВКП ще проверява Елена Йончева за имоти край морето

Върховна касационна прокуратура ще ревизира по какъв метод и дали лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева е придобила парцели на морето.
Върховна касационна прокуратура се самосезира във връзка обява в електронния уебсайт ПИК със заглавие „ Сензационно следствие на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лв. европари. “
Данните, съдържащи се в обявата сочат на вероятно осъществено закононарушение по член 248 а ал.3 от Наказателен кодекс във връзка построени къщи за посетители по план по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, само че същите са незадоволителни, заради което се постанова осъществяване на инспекция от ГДНП.
Ще бъде осъществена документална инспекция на плана, като на място чиновници на ГДНП ще извършат и инспекция дали къщите за посетители се употребяват по предопределение.
Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и непознати жители, от документите за вписване и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически налози за пренощували туристи.
Ще бъдат поискани от съответното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по местоположение на къщите за посетители информации за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се ревизира дали вписаните в регистрите посетители фактически са посетили проверяваните къщи за посетители.
Определен е едномесечен период за осъществяване на инспекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР