Върховна касационна прокуратура извършва проверка по публикации в медиите за

...
Върховна касационна прокуратура извършва проверка по публикации в медиите за
Коментари Харесай

Прокуратурата погна за злоупотреби с европари зам.-министър на икономиката

Върховна касационна прокуратура прави инспекция по изявления в медиите за злоупотреби със средства на Европейския съюз от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев, оповестиха от държавното обвиняване.
 Биволъ: Зам.-министър си е построил имение за половин милион с европари
Разследването е поради разкритията на уеб страницата Биволъ, че висшият служител си е построил частна вила с минерален басейн с пари от Европейски Съюз. 

Прокурорската инспекция би трябвало да откри дали Манолев е извършил закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз.

На съображение член 145 ал.1 т.1 от Закона за правосъдната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „ Земеделие “, заверено копие от плана, финансиран по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/, представен в изявленията – „ Изграждане на жилищна постройка за посетители в м. “Чинар куши “ гр. Сандански “, се споделя в известието за почналото следствие.

В хода на инспекцията прокурор от Върховна касационна прокуратура ще бъдат изискани писмени пояснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявката за подкрепяне, последващото оторизиране на заплащанията, както и за съблюдаване на задължението на бенефициента в период от 5 години след подписване на контракта да употребява добитите активи по предопределение и с оглед спазването на наредбата на член 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ по размер „ Разнообразяване към неземеделски действия “ от ПРСР за интервала 2007г. - 2013 година

Върховна касационна прокуратура ще разпореди и на органите на Национална агенция за приходите дейности по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, обясниха още от държавното обвиняване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР