Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на околната среда и

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на околната среда и
Коментари Харесай

Прокуратурата иска проверка за законност на строителните дейности на плаж Бутамята

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) да ревизират законни ли са строителните действия на плаж " Бутамята " в село Синеморец.

Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите, касаеща строителство на хотел на първа линия над плаж " Бутамята " в село Синеморец. В обявата се загатва, че издигнатият хотел е противозаконен, защото на мястото е утвърден градеж на три вили.

От Министерство на околната среда и водите и ДНСК се изисква да ревизират продължава ли строителството в неподвижен парцел в землището на местността " Бутамята ", с. Синеморец и подхожда ли построеното досега на издадените строителни бумаги, попада ли парцела в обсега на Политическа партия " Странджа " и спазена ли е възбраната за строителство в естествените паркове - член 31, т.9 от Закон за защитените територии. Следва да се разбере издадени ли са нужните актове - причина за правда на строителството, изискуеми съгласно Закон за биологичното разнообразие и Закон за устройство на територията и дали са спазени условията за координиране на планът или капиталовото предложение, както и дали е осъществена оценка за степента на негативно влияние върху естествените местообитания и местообитанията на типовете. Трябва да се изяснят и всички останали условия за правда на строителството - благосъстоятелност и статут на земята, влезнали в действие устройствени проекти, контракти и да ли са съобразени с съответните правила и условия на ЗУЧК.

След привършване на инспекцията до ВАП следва да бъде изпратен систематизиран отчет, в който да се отразят направените констатации, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях.

Докладът следва да бъде пратен на ВАП в къс период.

В случаи на установени закононарушения, материалите следва да се изпратят и на способените прокуратури, наред с ВАП.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР