Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира Министерство на регионалното развитие и

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира Министерство на регионалното развитие и
Коментари Харесай

ВАП иска спешна проверка на магистралите и първокласните пътища в страната

Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) да правят незабавна инспекция на знаците, маркировката и пътните такъми на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна с оглед осъществяване на всички условия за непрестанно, безвредно и комфортно придвижване.
Причина за нареждането е формирана кореспонденция по отношение на тежкия пътен случай на Автомагистрала „ Струма “, при който починаха жители на Северна Македония. За задачите на инспекцията и с оглед преценка на обсега ѝ ВАП желае неотложно да бъде предоставена информация по отношение на оторизирани и овластени български и интернационалните специалисти, както и цялостни данни за неправителствени организации с активност в региона на сигурността на придвижването.
Резултатите от инспекцията следва да се обобщят в отчет, който да се изпрати във ВАП в най-кратък период. Той би трябвало да съдържа направените констатации, има ли неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и на последствията от тях, както и информация за санкциониране на отговорните лица, включително постановени административни актове.
В случай, че по време на инспекцията бъдат открити данни за закононарушения от общ темперамент, те би трябвало да бъдат изпратени на способените прокуратури и структури на Министерство на вътрешните работи, за което да се осведоми и ВАП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР